По традиция на 27 май Враца изпраща участниците в Националния туристически поход “Козлодуй – Околчица”. Церемонията е днес в 10 ч. на централния градски площад във Враца. Над 800 ученици, студенти, общественици и граждани тази година ще вървят 120 километра по стъпките на Христо Ботев и неговата чета.

В 10.30 ч. в Младежкия дом започва 55-тият Национален конкурс-рецитал за изпълнение на Ботева и възрожденска поезия и проза за ученици и студенти и 22-рият конкурс за Ботева поезия на есперанто.

Изложбата “За Ботев и книгите”, която представя редки издания, посветени на националния герой, ще бъде открита в 11 ч. във фоайето на Регионалната библиотека “Христо Ботев” във Враца.

Традиционната художествена изложба “Земята на Ботев” ще бъде отворена за посетители от 12 ч. в Регионалния исторически музей.


Концертът на Пловдивското певческо дружество "Ангел Букорещлиев" е днес в 19 ч. в градската концертна зала във Враца, поради лошите метеорологични условия. Диригент е талантливият врачанин Цветан Цветков.