Символично начало на предизборната кампания подари днес природата на кандидатите за народни представители на “БСП за България” във Враца. Вятърът, който се изви над града, бе приет като попътен вятър в платната на партията, като дълго чаканият вятър на промяната и като знак за победа.

“Нужна е тази промяна, нужна е тази победа най-вече, за да спрем нередностите от седемте години управление на ГЕРБ. Трябва да се променят нещата, за да разберат хората, че може да се управлява по-добре, за да живеят те по-добре” – каза водачът на листата за Врачанско Иван Генов. “На президентските избори видяхме силния и справедлив гняв на хората от региона от досегашното управление. Затова заставаме пред всички вас, за да поискаме вашето доверие да променим врачанска област. За работа и достойни доходи, за силни общини, за сигурност и спокойствие на хората” – подчерта Николай Иванов, председател на Областния съвет на БСП във Враца и втори в листата.

Началото на кампанията в града бе сложено с поднасянето на цветя от кандидати за народни представители пред паметника на Христо Ботев на централния площад във Враца. Този знак на признателност показа, че заветите и мечтите на националните ни герои не са останали в миналото.