Втората книга Алманах "Резерват Северозапад” ще бъде представена във Враца от нейния издател Николай  Фенерски. Врачанската премиера на алманаха ще се състои на 18 февруари от 18.00 часа в „Чайна Джем Бар(бивш Емос), ул.Св.Софроний Врачански" 23.

Книгата събира в себе си мъдростта и глупостта на две-три поколения на нашата северозападна родина от областите Враца, Монтана и Видин. „Книга, която показва Северозапада без грим и украса, без излишни превземки и претенциозност - казва Фенерски за изданието- В тази книга ние сме си ние – весели, тъжни, прости, умни, нетолерантни и милостиви, незлободневни, а автентични, шантави и противоречиви. В тази книга има живот.”

Алманахът се състои от двеста страници. В съдържанието на книгата влизат едно интервю, един пътепис, един публицистичен текст, весели и тъжни разкази и стихотворения, дзен коани, фейлетони, пародии и подбрани текстове от форума на severozapad.org.

Алманах „Резерват Северозапад” 2 ще събере почитателите на автентичната северозападна култура, които могат да си закупят книгата. Ще бъде прожектиран и авторски филм на Николай Фенерски. Срещата се провежда със съдействието на Клуб на дейците на културата- Враца и „Чайна Джем Бар”.