Двама мъже са пострадали тежко при катастрофа на пътя София – Варна тази нощ, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.

Инцидентът е станал около 00:00 часа в района село Микре, предаде кореспондентът на БТА Даниела Балабанова. Странично са се ударили насрещно движещи се превозни средства – лек автомобил с водач 35-годишен от Ловеч, пътуващ в посока София-Варна, и лек автомобил, управляван от 53-годишен мъж от с. Коевци, област Велико Търново, движещ се от Варна към София.

В резултат на сблъсъка тежко са пострадали двамата водачи, които са откарани за лечение в болници в Ловеч и Плевен. И на двамата мъже са взети кръвни проби за химичен анализ за наличие на алкохол и/или упойващи вещества. 

По случая е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за произшествието.


Това е втора катастрофа в този район за последното денонощие. Вчера (22 май), около 14:45 часа, 66-годишен мъж при управление на лек автомобил е напуснал пътното платно и се е ударил в метална тръба с прикрепени към нея пътни знаци, след което е последвал удар в стоманобетонен стълб на електропреносната мрежа. 

В резултат на пътния инцидент са пострадали трима души от превозното средство, като двама от тях са прегледани във филиала на спешна медицинска помощ в Угърчин и са освободени за домашно лечение.  Шестдесет и осем годишна жена е настанена за лечение в плевенска болница. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като пробата му е отрицателна. Съставен му е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Даниела Балабанова/БТА