"В област Видин с напълно завършен имунизационен цикъл са 11253 лица, което представлява 13,85 на сто от населението". съобщи д-р Мариана Чавдарова, главен експерт в Дирекци я"Надзор на заразните болести" в Регионалната здравна инспекция.

Към днешна дата общият брой на поставените ваксини в региона е 21344, бустерна - трета подсилваща доза е поставена на 39 лица. Във всички ваксинационни центрове и при личните лекари във Видинска област има необходимите ваксини, уточни главният експерт и допълни, че всеки ден в РЗИ и областта се ваксинират от 30 до 60 души, като особено се е засилил интересът към поставянето на ваксини в последната седмица.

Във Видин въвеждат по-строги мерки срещу COVID-19

Към днешна дата във Видинска област броят на ваксинираните деца над 12 години е едва 20. Според д-р Чавдарова, причината за повишения интерес е фактът, че Видинска област навлезе в "тъмночервената зона" и са регистрирани близо 700 заболели от COVID на 100000 население.

Само за денонощие новозаразените са 80, по данни на Единния информационен портал. "Според наблюденията на РЗИ около 90 % от регистрираните с положителна проба за COVID лица не са били имунизирани", допълни д-р Чавдарова. 
БТА