Уникален танцов спектакъл във въздуха бе кулминацията на латино фестивала „Feel & Dance" във Велико Търново. Невижданото шоу бе представено снощи върху фасадата на общината пред удивените погледи на стотици жители и туристи на града. С помощта на въжета и специална обезопасителна система на 10 метра във въздуха бяха издигнати трите инструкторки на Денс студио „Ун Бесо", организатори на фестивала.

Дарина Господинова, Иглика Иванова и Ваня Пецурова, облечени в бели феерични костюми, танцуваха над земята в продължение на 15-на минути, като представиха своя модерна хореография.

Въздушният танц бе изпълнен на фона на 3D мапинг върху сградата, като съчетанието остави без дъх събралото се множество. Хората не спираха да аплодират и окуражават момичетата, които грациозно се носеха във въздуха. В един от моментите те дори се издигнаха като три красиви ангела в небето. Шоуто завърши на фона на историческата крепост Царевец, също вплетена в мапинга.

Танцът във въздуха бе допълнен от атрактивно огнено шоу и модерен арт спектакъл на откритата сцена пред общината, в който участваха около 25 танцьори.



Дъждът, който заваля малко преди въздушното зрелище, не отказа нито организаторите, нито зрителите да съпреживеят заедно емоциите от грандиозния спектакъл. Преди това танцьори от водещи школи по салса в цялата страна представиха свои хореографии на сцената.

Спектакълът бе предшестван от мащабно дефиле с участниците в латино фиестата, които танцувайки преминаха по централната градска улица, увличайки със себе си все повече малки и големи, а така също и много туристи. Специален гост на фестивала бе майсторът на горещите танци от Кипър Памбос Агапиу, който водеше дефилето и цялата програма пред сградата на общината. „Танцът е радост, танцът е здраве, танцът е живот", не спираше да повтаря Памбос. Той доказа, че е истински шоумен, забавлявайки зрителите в паузите между изпълненията.

Латино фестивалът "Feel & Dance", организиран от "Ун Бесо" с подкрепата на Община В. Търново, продължи една седмица. Фиестата предложи на жителите и гостите на града множество партита, концерти на открито, уроци по салса и латино танци за деца и възрастни, дегустации на традиционни ястия от латинските страни и аржентински вина, филмови прожекции и други атракции. Организаторите имат амбицията да разраснат и провеждат ежегодно феста, който ще привлича в града още повече туристи и почитатели на латино културата и танците.