Първа загуба в контролна среща претърпя горнооряховският “Локомотив”. След като победиха първия и втория в Североизточната “В” група, съответно “Бенковски” /Бяла/ и ФК “Кубрат”, “железничарите” паднаха от третия “Светкавица” в Търговище.

“Това бе най- сериозният съперник, който срещнахме до момента. Въпреки това го надиграхме, но допуснахме да загубим с наши си голове. Започнахме добре, държахме инициативата, създадохме голови положения, които пропуснахме. Преди почивката Тишо Кънев и Любо Генчев излизаха на стрелкова позиция, въднъж  хванахме домакините петима на двама, но не успяхме да развием добре атаката. В началото на втората част поведохме резултата. В 55- ата минута Тодор Стоев засече центриране от корнер за 0:1. После обаче се наложи да сменим него и Фиданин, тъй като получиха травми. С оглед на факта, че по същата причина не започнаха Явор Генчев и Красен Трифонов, това явно повлия на тима, защото “Светкавица” стигна до пълен обрат. При изравнителния гол, който стана от статично положение, защитата ни искаше засада, но си имаме и наша вина. Вярно е, че отбелязалият го бе на 2- 3 метра зад отбраната ни, но топката прелетя през куп играчи и никой не я изчисти преди да стигне до него. Победното попадение пък бе след грешка на вратаря ни Иван Христов, който подаде топката на нападател на домакините, за който остана само да отбележи. До края имахме възможности да изравним, но не се възползвахме от нях. Така отново не материализирахме превъзходството си, както и срещу “Спартак Плевен””, разказа президентът на горнооряховския клуб Бончо Генчев.

“Локомотив”: Христов, Стефанов, Славчев, Стоев /Пенев/, Фиданин /В. Трифонов/, Март. Иванов, Н. Петров , Й. Петров /Савченко /, Л. Генчев, Балъков, Кънев.