Общински съветник иска областният управител да спре Наредбата за паркиране във В. Търново
52486

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Общински съветник иска областният управител да спре Наредбата за паркиране във В. Търново
  • Общински съветник иска областният управител да спре Наредбата за паркиране във В. Търново

Областният управител да върне за ново разглеждане приетата Наредбата за реда за спиране, престой и паркиране във Велико Търново, иска общинският съветник от "Нашият град" Румен Димитров. Вчера той е входирал официално сигнала си до доц. Пенчо Пенчев. Според заместник- председателя на Общинския съвет колегите му са приели Наредбата, въпреки че са изразили позиция, че е несъвършена.  На 10 април Местният парламент гласува документа на извънредна сесия, след двучасови разгорещени дебати, с 19 гласа „за", 8 „против" и 1 „въздържал се". Румен Димитров счита, че Наредбата е незаконосъобразна и нецелесъобразна.

Чуйте мотивите му в звуковия файл.

Румен Димитров добави, че областният управител има седемдневен срок, в който да се произнесе относно законността на приетото от Общинския съвет решение. Ако той не го върне всеки данъкоплатец от В. Търново има право да го атакува в 14- дневен срок в Административен съд.

486 паркоместа в 13 зони за платено паркиране в града се обособяват съгласно приложението на Наредбата. В делничните дни те ще работят през зимния период от 9,00 до 17,00 ч., а през летния от 8,00 до 18,30 ч. Местата за престой и паркиране ще бъдат безплатни през почивните дни, на официални празници и на 22 март - празника на Велико Търново.