БСП подкрепя Инвестиционната програма, въздържа се за бюджета
50162

Your browser doesn’t support HTML5 audio

БСП подкрепя Инвестиционната програма, въздържа се за бюджета

Your browser doesn’t support HTML5 audio

БСП подкрепя Инвестиционната програма, въздържа се за бюджета
  • БСП подкрепя Инвестиционната програма, въздържа се за бюджета
  • БСП подкрепя Инвестиционната програма, въздържа се за бюджета

Общинските съветници от БСП ще подкрепят Инвестиционната програма и отчета на Бюджет- 2011 и ще гласуват въздържал се по отношение на Бюджет- 2012 на Община Велико Търново. Решението е взето на съвместно заседание на Общинския съвет на партията и групата съветници в Местния парламент, проведено в края на миналата седмицата, съобщи председателят Марияна Бояджиева.

На предстоящата в четвъртък сесия левицата ще предложи трите компонента да се гласуват поотделно. В случай, че това не се приеме, общият им вот ще е въздържал се. Валентин Ламбев мотивира решението да бъде подкрепена Инвестиционната програма с факта, че голяма част от пакета с предложения на БСП, свързани с политиките към населените места и кварталите на града намират реализация в нея.

„Въздържаме се по отношение на проекта за бюджет за 2012 година, защото половината от него е от държавния трансфер и Общината няма какво да направи. Притеснява ни обаче завишеното планиране на приходите от местни данъци и такси, което се съмняваме, че ще бъде изпълнено. Крайно недостатъчни са целевите бюджетни средства за ремонт и изграждане на пътища, строителство, общинско здравеопазване и спортни дейности", коментира Ламбев.

Чуйте го в първия звуков файл.

По отношение на предложената от кмета Даниел Панов структура на администрацията ръководителят на групата съветници Валентин Ламбев трябва да направи конкретни предложение в посока законосъобразност. Ако предложенията бъдат отхвърлени социалистите ще гласуват против и въздържал се по отношение на структурата. Според юриста Николай Илчевв в този си вид структурата ще доведе до сериозни юридически последствия на издаваните от администрацията актове.



Повече от него във втория звуков файл.

Съветниците от БСП очакват от градоначалника да представи и мандатната си програма за управление, от която ясно да се видят приоритетите за развитие на общината.