Бонбоните им са уникални, защото във вътрешността им са изписани различни думи
Украинци създадоха бонбонено царство във Варна
95924

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Украинци създадоха бонбонено царство във Варна
  • Украинци създадоха бонбонено царство във Варна
Първата работилница за ръчно правени бонбони в България се намира в центъра на Варна. Освен че са изработени изцяло на ръка, сладките изкушения имат само натурални съставки.

Собственици на сладкарницата са семейство украинци, които саморъчно изработват захарните изделия. А бонбоните им са уникални и с още нещо - във вътрешността им са изписани различни думи и съкращения. Като например „Варна”, „ЧНГ” и “I love you”.


Татяна и Владимир Дживага са във Варна от 3 години. В родината си той е бил банкер, а тя – маникюристка. Политическата ситуация в родината им ги кара да я напуснат, заедно с двамата си сина. И попадат в българската морска столица.

Преди да дойдат тук семейство Дживага не са правили бизнес с бонбони, или цукерки, както ги наричат в Украйна. А идеята за бонбоните им идва след екскурзия в Чехия.


В сладкарницата се предлагат и близалки, бастунчета и захарни цветя в разнообразни цветове с всевъзможни вкусове – от малина и портокал до грозде и диня. Всичко е ръчна изработка и с натурални съставки. Така например жълтото е от морков, зеленото  - от спанак, лилавото е от патладжан, а черното – от черупки на кокос.

В аудио зоната ще откриете повече за „сладкия” бизнес на украинското семейство.