Петокласник от основно училище „Стефан Караджа” е със счупен крак и ще бъде опериран, след като негов съученик му приложил хватка от борбата. Инцидентът е станал днес в края на първия час сутринта. 5 б клас имали физическо и били в салона. Малко преди да удари звънецът учителката отключила салона, за да се преоблекат децата. Докато била с гръб към тях Момчил преметнал Радослав, който усукал крака си. При падането получил счупване на костта 10 см над коляното.

Утре ще бъде опериран, тъй като кракът му няма да заздравее само с поставянето на гипс, разказа майката на Радослав-Мария. Според нея синът й е имал и предишни спречквания с Момчил. Момчето било по-голямо от съучениците си, тъй като повтаряло две години, каза класната на 5 б г-жа Костадинова. Миналата година бил в друго училище, но от началото на тази родителите му го преместили в „Стефан Караджа”.

Помощник директорката на школото Вачева описа инцидента като нещастен случай. Според нея Радослав се бил разприказвал със свой съученик и кракът му бил отпуснат. Момчил минавал покрай тях и без да иска се блъснал в съученика си, който паднал и усукал коляното си.