Община Девня настоява бившият кмет Атанас Кузев да върне на местната хазна парите, които са похарчени в рамките на продължаваното престъпление, за което е подсъдим. За целта общинската администрация се е конституирала като граждански ищец по наказателното производство за длъжностно присвояване, което се води срещу Атанас Кузев. Това заяви юристът на Община Девня адв. Тодор Рачински. 
 
Съдят бивш кмет за присвояване в големи размери

Размерът на имуществените вреди, за които претендира местната администрация, са за близо 80 000 лева – колкото сочи назначената по досъдебното производство съдебно-счетоводна експертиза. В четвъртък съдът ще изслуша и експертизата на независимо вещо лице и ще разпита ключови свидетели в процеса, които имат преки наблюдения върху практиките на предходното общинско ръководство, допълни адвокат Рачински. 
 
Съдебното заседание започва от 09:30 часа в Девненския районен съд. Делото се гледа при открити врата и всеки гражданин, който проявява интерес, може да присъства, за да наблюдава процеса в условията на непосредственост. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК