17-годишният Владислав, който уби баща си Антон на 1 януари тази година край варненското село Осеново, няма да остане в ареста. Варненският окръжен съд освободи момчето, което ще остане под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая до началото на процеса срещу него.

Варненската окръжна прокуратура поиска младежът да остане в ареста, но адвокатът му Юлиян Георгиев заяви, че че Владислав е действал при неизбежна самоотбрана. Делото за мярката за неотклонение на тийнейджъра беше гледано при закрити врати заради възрастта на обвиняемия. Майката на момчето Светлана беше в залата, по лицето й личаха синини. Присъства и преводач, тъй като семейството е от Русия, съобщава 24 часа.

Тийнейджър уби баща си след скандал

Трагедията
се разиграла в следобедните часове на първия ден на годината. Антон бил пиян и се развилнял за пореден път, като се нахвърлил да души сина си. Майката скочила да защити сина си и гневът на бащата се насочил срещу нея. В крайна сметка момчето се измъкнало, взело нож и наръгало насилника няколко пъти, за да спаси себе си и майка си. Според разследващите, къщата приличала на бойно поле – навсякъде имало изпочупени мебели и разхвърляни вещи.

Антон системно тормозил семейството си. Пиел е редовно и пребивал и двамата. Последните месеци били страшни за жената и момчето, а до трагедията се стигнало след поредния пиянски скандал.


Семейството продало имот в Москва преди 5-6 години и се преместило да живее край варненското село Осеново. Бащата имал успешен бизнес. Владислав учи във Варна, като всеки ден някой го карал до града. Хората от село Осеново не познавали добре семейството.

Решението на съда може да бъде обжалвано в 3-дневен срок.