Във Варна задържаха трафиканти на повече от седем килограма марихуана. При реализация на оперативни служби на МВР на 14 май са били арестувани двама мъже, съобщават от Окръжна прокуратура-Варна, които пряко са ръководили операцията.

Нови арести на наркодилъри, единият имал револвер

След проведена сделка с 6925 грама марихуана са спипани 34-годишният продавач от Варна и 41-годишният купувач, който е софиянец.

Купувачът бил арестуван в началото на магистрала "Хемус", в момент на транспортиране на дрогата, която превозвал в собствения си автомобил Ленд роувър".

При претърсване, извършено по-късно в дома на продавача, са били намерени и иззети още 482 грама марихуана, както и значително количество пари.


13 наркодилъри задържани при спецакция във Варна

Двамата задържани са в ареста за 72 часа с прокурорско разпореждане. Те ще бъдат привлечени като обвиняеми за разпространение и държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери, като за варненеца това е рецидив. 

Ако бъдат признати за виновни, ги грози наказание лишаване от свобода. Купувачът може да получи от 3 до 12 години, а продавачът - от 5  до 15 години. Към наказанието лишаване от свобода в закона са предвидени  и тежки глоби, допълват от прокуратурата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК