Арестуваха наркотрафиканти след сделка за 7 килограма марихуана

/ ThinkStock/Getty Images
Във Варна задържаха трафиканти на повече от седем килограма марихуана. При реализация на оперативни служби на МВР на 14 май са били арестувани двама мъже, съобщават от Окръжна прокуратура-Варна, които пряко са ръководили операцията.

Нови арести на наркодилъри, единият имал револвер

След проведена сделка с 6925 грама марихуана са спипани 34-годишният продавач от Варна и 41-годишният купувач, който е софиянец.

Купувачът бил арестуван в началото на магистрала "Хемус", в момент на транспортиране на дрогата, която превозвал в собствения си автомобил Ленд роувър".

При претърсване, извършено по-късно в дома на продавача, са били намерени и иззети още 482 грама марихуана, както и значително количество пари.

13 наркодилъри задържани при спецакция във Варна

Двамата задържани са в ареста за 72 часа с прокурорско разпореждане. Те ще бъдат привлечени като обвиняеми за разпространение и държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери, като за варненеца това е рецидив. 

Ако бъдат признати за виновни, ги грози наказание лишаване от свобода. Купувачът може да получи от 3 до 12 години, а продавачът - от 5  до 15 години. Към наказанието лишаване от свобода в закона са предвидени  и тежки глоби, допълват от прокуратурата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК