Треска тресе родителите преди 15 септември
56309

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Треска тресе родителите преди 15 септември

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Треска тресе родителите преди 15 септември
  • Треска тресе родителите преди 15 септември
  • Треска тресе родителите преди 15 септември

Треска тресе, по-скоро родителите, отколкото учениците, дни преди първия учебен ден. Симптомите са напрежение, неспокойствие, отъняване на портфейлите, заради обикаляне по книжарниците. В прикачения звуков файл чуйте какво вълнува старозагорските майки и татковци, на които предстои поредната учебна година с техните деца.

След учебниците, тетрадките са второто основно перо, от подготовката за училище. Цените са разнообразни в зависимост от броя на листите, формата, корицата. Тетрадка от серията „Нашата българия" с 200 листа, твърди корици с исторически обект, свързан със славното българско минало, струва 5,30 лева. Тетрадки от 80 листа със същите картинки и с образите на великите българи Васил Левски, Христо Ботев са по 1,50 лева. От книжарниците споделят, че са предпочитани от учащи и родители. Масово се купуват осемдесетлистови с офсетова хартия, които са на 1 лев. По-малките, с 40 листа, се продават за 0,60 лв. Между анкетираните не попаднахме на такива, които ще пишат в тетрадки с попфолк изпълнители. Но това не означава, че не се харчат и тези пособия.

От МОН са изпратили писмо до директорите на училищата, в което се препоръчва на родителските срещи да се обяснява, че училището е сериозна институция и тези певци, певици и текстове са за развлечение на друго място. Понеже тетрадките не са учебни материали, министерството не може да контролира как да изглеждат те. Цените са разнообразни в зависимост от броя на листите, формата, корицата.