Състезания между млади огнеборци и спасители от областта се проведоха днес в Стара Загора.

Надпреварата между огнеборците беше в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека" и „400 метра щафетно бягане с препятствия". Участие взеха 5 отбора от с по 10 състезатели от Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Гълъбово и Павел баня.

Заслужен победител в индивидуалните дисциплини и комплексното класиране стана отборът ОУ „Васил Левски", Чирпан с 1004 точки. На второ място се класира отборът на СОУ „Екзарх Антим І" с 963 т., а на трето отборът - домакин на V ОУ „Митьо Станев" с 951 т. На четвърто и пето място се наредиха отборите от СОУ „Хр.Ботев", Павел баня и СОУ „Васил Левски", Гълъбово.

На първенците бяха връчени купи, медали, грамоти, а на всички отбори предметни награди осигурени със съдействието на фирмите „Файер консулт" и „Файер протекшън".



„Участниците показаха завидна подготовка и състезанието протече много оспорвано, което е предпоставка за успехи на републиканското първенство през месец юни. Специално благодаря за перфектната организация от страна на домакина РСПБЗН - Стара Загора. Младите огнеборци доказаха, че са „По-силни от огъня", похвали участниците след състезанието началникът на областно управление Пожарна безопасност и защита на населението комисар Стоян Колев.

Регионалното състезание на Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец" се провежда за тринадесети пореден път, като излъченият областен победител ще вземе участие през месец юни на Националните състезания в Кранево и ще премери сили с други участници от цялата страна.

Турнир се проведе днес и между отборите на младите спасители. Второто областно ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации".
Участие взеха три отбора с по четири състезатели от областта.

Надпреварата беше в две части - теоретична и практическа. Практическата част бе на три отделни центъра: „Защита при бедствия", „Защита при промишлени аварии" и „Пожарна безопасност". Организацията и съдийството се осигуриха от служител от група „СД" и група „ППД" при ОУПБЗН - Стара Загора.

Първо място зае отборът на ОУ„Мати Болгария", Казанлък, второ - отборът на ОУ „Св. Паисий Хилендарски", Раднево и на трето място се класира отборът на ОУ „Кирил Христов", Стара Загора. На всички участници бяха раздадени предметни награди, а на призьорите грамоти.