Според родното законодателство притежанието на марихуана е наказуемо
Стотици се събраха пред парламента, искат легализиране на марихуаната
101367

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Стотици се събраха пред парламента, искат легализиране на марихуаната
  • Стотици се събраха пред парламента, искат легализиране на марихуаната
Стотици млади хора се събраха днес пред Народното събрание, за да призоват да се легализира притежанието в малки количества на лекия наркотик. Някои от тях дори запалиха цигари марихуана, а полицията арестува трима.
 
Държавата обмисля дали да разреши марихуаната с медицински цели

Младежите, които настояват да се узакони лекият наркотик, са убедени, че марихуаната е безобидна. Освен това е и полезна за медицински цели според тях.
 
"Много просто става. Просто слагаме един лимит, който смятаме за количество за лична употреба, и него го декриминализираме. Спираме да преследваме тези хора, които имат  количество, което е в този диапазон", обобщи исканията участник в протеста.
 
Петър Москов: Марихуана за медицински цели у нас само след точна преценка

"На всеки кръгъл час млад човек попада в ареста в България заради трева. Навсякъде на запад от България, с изключение на Сърбия и Словакия, всяка една от тези държави има значително по-либерално законодателство към тревата от България", заяви демонстрант. Друг участник в протеста призна, че е болен от автоимунно заболяване, чиито симптоми марихуаната облекчава.

 
Според родното законодателство притежанието на марихуана е наказуемо. Всяка година младежи се събират на своеобразен протест с надеждата, че този текст ще се промени.