Полицаи арестуваха криминално проявени след гонка в София
99151

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Полицаи арестуваха криминално проявени след гонка в София
  • Полицаи арестуваха криминално проявени след гонка в София
Трима криминално проявени са задържани след гонка с полицията и стрелба в столичния квартал "Левски В".

Около 11.00 ч. днес автомобилът им не спрял на два поредни сигнала за полицейска проверка. Във втория случай колата блъснала полицай, който е пострадал леко.

Наложило се полицейските екипи да стрелят в гумите на автомобила, за да принудят шофьора да спре.

До момента и тримата задържани не са дали смислени обяснения защо не са спрели на проверката, съобщи директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов. Полицейско куче е реагирало за следи от наркотици в колата, но такива не са открити.

 
В Пловдив: полицаи преследваха пиян младеж без книжка, той се блъсна в патрулка и дървета (ВИДЕО)

"Автомобилът не се е подчинил на подадения сигнал за спиране, опитал се е да блъсне колега, който в последния момент е отскочил. Веднага са започнали заградителни мероприятия и автомобилът е засечен от друг патрул. Там също е подаден сигнал за спиране. Първоначално автомобилът е създал впечатление, че ще изпълни полицейското разпореждане, приближавайки до полицая, насочил се е към него, закачил го е леко с бронята. Късмет е, че колегата е бил с добра екипировка и не е пострадал сериозно. Той е паднал на земята и това е наложило колеги, които са били с него, да произведат изстрели с пистолет. Те са се целили в гумата на колата. За щастие, са били точни, спукали са гумата. Задържани са трима, които са криминално проявени", обясни комисар Иванов.

2 октомври: Стрелба в София, двама души са ранени (ВИДЕО)

Полицейско куче реагирало за следи от наркотици в колата. До момента обаче наркотици не са открити, добави той.

"Има множество туби, за които имаме съмнения, че са съдържали забранена субстанция. При проведения полеви тест на място е заведено и куче, обучено да реагира на наркотици. Кучето е реагирало, но нямам информация да са открити наркотични вещества в автомобила. Не изключваме и версията от момента на първото неподчинение до когато са били спрени в автомобила да е имало нещо забранено, което те са изхвърлили по пътя. Защото кучето, което е било на място, е маркирало няколко участъка от автомобила", каза шефът на СДВР.
 
Към момента и тримата задържани не са дали смислени обяснения защо не са спрели на подадените сигнали.