До 10 септември ще продължи блокадата в столичния квартал "Овча купел". Тогава се очаква да приключи ремонтът по едноименния булевард, което създаде допълнителни затруднения на живеещите в района. Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че освен обновление на пътните платна, се подменя и релсовият път. По този начин от "Московска 33" се надяват да се намали шума в квартала. От петък пък нова тапа по "Цариградско шосе" очаква столичани, когато ще започне поправката на ремонтирания преди две години участък до "София Тех парк".

Задръствания в София заради обновяване на улици, вижте къде

 
Наред със строителството на третата линия от софийското метро и разширението на бул. "Монтевидео", общината реши да ремонтира и бул. "Овча купел", което  допълнително ограничи придвижването на жителите в квартала. При проверка на дейностите, кметът Йорданка Фандъкова посочи, че движението се възстановява най-късно до 20 дни:
 
"В събота срещу неделя очаквам да бъде обърнато движението, да се движи двупосочно в това платно и след това най-късно до 10 септември трябва да приключи цялостно ремонтът и движението да бъде освободено".

Преасфалтират кръстовището на Орлов мост заради неравности
 
В неделя изцяло се възстановява движението в района на "Орлов мост". С това обаче не приключват ремонтите по "Цариградско шосе".

 
"Спряхме изпълнителя в участъка около "София Тех парк", който трябваше да си отстрани дефектите цялостно в едното платно, за да може да напредне с Орлов мост, така че от петък през нощта той трябва да работи на два етапа. След 20:00 ч. ще започне с крайните две леви ленти и до неделя вечерта трябва да ги е приключил и след това в понеделник да направи другите ленти", каза Фандъкова.

"Цариградско шосе" отново за ремонт
 
Междувременно от днес общината започва процедура за закупуване на 20 автобуси на ток, които ще се пуснат по софийските улици най-рано догодина.