Заради процесуални хватки и подаден иск от страна на майката обаче делото беше отложено
При закрити врата в Бургаския съд се гледаше делото за бащинство на бившия депутат Велико Минков, който след ДНК експертиза се оказа биологичния баща на бебето на Габриела Славова, обвинена за убийството на съпруга си Пейо.

Минков заяви в съда, че настоява да отглежда и да се грижи за сина си. „ДНК експертизата доказа категорично, че аз съм бащата и при създалите се обстоятелства мисля, че това е най-доброто за детето.

Сестрата на убития Пейо Пеев изрази опасения децата да се видят с майка си Габриела

От както е излязла ДНК експертизата се грижа за него, храня си го, къпя си го, приспивам си го", заяви Велико. Атанаска Минкова, майка на Велико Минков разказа през сълзи:


„Детенцето не сме го виждали. Естествено, че много трудно преживяваме този момент и тези месеци, през които то ни е липсвало".

В съда като свидетел пристигна и бащата на убития Пейо Пеев. В момента той и съпругата му отглеждат двете деца на Габриела Славова. "Аз не крада деца. Заради това дете убиха сина ми. Детото се чувства перфектно - расте, усмихва се, вика си, като всяко дете", каза Орлин Пеев.

Заради процесуални хватки и подаден иск от страна на майката обаче делото беше отложено. „Според мен законът е този, който трябва да се промени, за да няма колебания нито един съд да постанови своевременни мерки в интерес на детето.

Ако някой се съмнява, че най-добре е за детето в конкретната ситуация да го гледа родният му баща, нека каже нещо различно от това", каза адвокатът на Велико Минков - Пламен Борисов.

Велико призова Габриела да спре всякакви действия и да даде възможност той да отглежда детето си.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС