Силната буря от нощта срещу 18 януари е оставила без ток селата в община Твърдица. Със заповед на кмета Атанас Атанасов денят е обявен за неучебен в трите училища извън Твърдица – в гр. Шивачево, с.Сборище и с.Бяла паланка.

По данни на общината, ураганът е отнесъл покриви, счупил е прозорци и дървета в гр. Шивачево и Сборище. Бедстващи хора няма.

Затворен е пътят към Меча поляна и Българка, няколко села са без ток

До 20-25 см е снежната покривка в община Котел. Учебните заведения в общината използват твърдо гориво за отопление. Но поради аварии в захранването, на 18 януари са били въведени намалени учебни часове.

Няма затруднения в доставката на основни хранителни продукти, няма бедстващи хора.


Силният вятър в Сливен събори дървета

В планинската част на Сливенска област пътищата са заснежени и обработени – съобщиха от Областното пътно управление. На терен са работили 18 машини. Настилката в сливенския участък на автомагистрала „Тракия“ е мокра. Няколко товарни камиона са нарушили забраната за движение на автомобили над 12 тона през Котленския проход.

Пулсиращ вятър със скорост над 140 км/ч в Сливен

Въпреки предупредителната табела, на 18 януари те са навлезли в прохода и са закъсали в снега. Не се е наложило затваряне на движението.

Забраната за движение на товарни камиони над 12 тона по главния път ІІ-48 от „Петолъчката“ към Котел и Омуртаг остава в сила до 22 януари – предупредиха от Областното пътно управление. Водачите могат да използват обиколни маршрути през Прохода на републиката или Ришкия проход.