Светослав Милев е носителят на наградата „Д-р Иван Селимински" за 2009 година, съобщиха от община Сливен. Наградата се присъжда за приноса му  в опазване на културно-историческото наследство на Сливен и Сливенския край.

Светослав Милев е роден на 2.09.1944 г. в с. Брежани, Благоевградска област.  Завършил е специалност скулптура във ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий" през 1972 г. при Панайот Димитров. От 1972 г. е на работа в Художествена галерия „Димитър Добрович" - Сливен като уредник. От 1990 г. до пенсионирането му е директор на галерията.

През всичките тези години дейността на Светослав Милев е свързана с цялостната дейност на ХГ „Д. Добрович" - събирателска работа, проучвателска и научно-изследователска дейност и популяризирането на българското изобразително изкуство. Израз на тази дейност са уредените музейни експозиции в Жеравна /иконна сбирка/, Иконната сбирка в Сливен, експозиция „Старият Сливен" в къща „Миркович", експозициите „Чуждестранно изкуство" и „Съвременно българско изкуство", експозиция „Освобождението на Нова Загора" в Н.Загора.

По негова инициатива са реализирани музеен кът „Театрално дело в Сливен", бюст паметника на митрополит Серафим /автор Асен Пейков/, бюст паметника на Димитър Добрович ,бюст паметника „Йордан Кювлиев" и др.        



Светослав Милев като творец има над 50 национални участия, участия в колективни изложби в чужбина /Италия, Австрия, Германия/.