80 метра тръби от главен водоснабдителен клон ще бъдат подменени на кръговото кръстовище „Розова градина“ в Сливен, при извършваните там строителни дейности. В задачите, възложени от общината на наетата с обществена поръчка фирма изпълнител, е включена и подмяна на амортизирания водопровод в района.

Затворен за движение е районът около кръстовище „Розова градина“

С цел да бъде изключен участъкът, подлежащ на подмяна, вчера водоснабдяването в района на моста беше прекъснато с временна връзка – байпас, която ще функционира до изграждането на новия водопровод. Новият водопровод, който трябва да излезе от обхвата на кръстовището, в този участък ще бъде изграден със съвременни чугунени водопроводни тръби с дълъг живот.


С писмо до „ВиК“, фирмата изпълнител поиска от дружеството спиране на водоснабдяването при кръстовището от 8:00 до 18:00 часа вчера, което изключи от мрежата цялата средна зона на Сливен, на юг от ул. „Раковска“. Строителите не се побраха в рамките на обявеното време, поради възникване на непредвидени обстоятелства при ремонта на сложните комуникации в района на Розова градина.

Започва изграждането на кръгово кръстовище „Розова градина“ (СНИМКИ)

По тази причина беше забавено с няколко часа и нормализирането на водоподаването в средната зона. Технологичното време за възстановяване на водоснабдяването изключва прибързани действия, коментират ВиК специалистите, с оглед избягването на т.нар. хидравлични удари, които са предпоставка за тежки аварии. 


„ВиК“ се извинява на своите абонати за причиненото във вчерашния ден неудобство. Дълго очакваното изграждане на кръгово кръстовище в района на Розова градина, обаче, изисква проява на разбиране от страна на всички институции и повече търпение от гражданите.