Литературно-музикален спектакъл под мотото: „50-те песни и стихове, които ни правят българи“ ще се проведе днес в Котел. Поводът е 140-ата годишнина от Освобождението на страната ни от османско владичество. Проявата ще се състои в залата на „Младежкият дом“ от 17.00 часа


На 03 март, събота, по повод Националния ни празник архиерейският наместник на котленска духовна околия свещеноиконом Димитър Сотиров ще отслужи празничен молебен в храм „Св. Троица“.

Началото на молебена е от 9:00 часа, а от 11.00 часа на пл. „Възраждане“ ще се състои Празнична света литургия посветена на 3-ти март. От 11.20 часа  ще започне церемонията по издигането на националното знаме на България пред сградата на община Котел, на която ще присъства кметът Коста Каранашев.

След официалната част  празничната програма ще продължи с участието на Детска група за автентичен фолклор към ЦПЛР-Котел, с ръководител Николай Генов на площад „Възраждане“.


Програмата ще продължи с тематична изложба и мултимедийна презентация, посветена на Националния празник на България– 3 март в музейна експозиция „Котленски възрожденци“. Тя ще започне от 12.10 часа.


Програмата на община Котел по случай Освобождението на България ще завърши с постановката „Епопея на забравените“ на театър „Иван Димов“ – Хасково. Това ще  стане в залата на Младежки дом – Котел – вход свободен.