Строшени дървета и стъбло, както и пострадали коли са само част от равносметката след снощната буря в Шумен. 

Красимир Косев, гл. специалист „Превенция и дейности по защита на населението“ в Община Шумен, заяви, че са получени повече от 40 сигнала за паднали дървета и кабели.

ВСИЧКИ СНИМКИ ТУК

Най-много са пораженията в северозападната част на града, а работници от общинските предприятия са работили до 24 часа, за да осигурят проходимостта на улиците.
 

Косев поясни, че в момента работят по почистване на клоните и улиците, както и на водосъбирателните шахти, за да не се стигне до наводнения при нови валежи, обясни той.



 
Специалисти от Община Шумен правят оглед на детските площадки, които са засегнати от бурята.

Градушка като орех падна в Шуменско, бурята строши дървета (СНИМКИ)

В Шумен най-пострадали са районите около улиците „Кирил и Методий“, „Ген. Столетов“, „Васил Друмев“, „Васил Априлов“ и кварталите „Гривица“ и „Боян Българанов“.  Бурята е пречупила клони от върха на огромна липа в двора на Детска градина „Латинка“ на улица „Любен Каравелов,  които са се преплели в короната на дървото. Мястото е обезопасено и в момента се предприемат мерки за тяхното отстраняване.

Късно снощи пътят между селата Царев брод и Велино е бил наводнен и непроходим за няколко часа. През нощта водата се е отекла и отсечката вече е отворена за движение.



В Царев брод е паднала градушка с размерите на яйце, като има данни за нанесени поражения по няколко покривни конструкции, остъкления на къщи и автомобили.
 
По информация на дежурните в общините без ток са село Войвода в община Нови пазар и село Вълнари в община Никола Козлево, поради наводнени трафопостове след снощните валежи в региона. Екипи на „Енерго Про“ работят за отстраняване на авариите.

Поради същата причина-наводнен трафопост снощи без ток е било и село Изгрев в община Венец, но там електрозахранването вече е възстановено.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.