Студентският парк в Шумен е завършен окончателно. Това каза кметът на общината Любомир Христов, който заедно с представители на Общината и медии посети парка.

През 2008 година бе открита част от Студентски парк, но сградата не бе довършена и нямаше акт 15, отбеляза кметът Любомир Христов и добави, че с инвеститора, с когото Общината сключи договор, паркът е добил друг вид.

Освен довършването на сградата наемателят е изпълнил и останалите клаузи, заложени по Договора, подписан с Община Шумен. Обновени са и обслужващата сграда с каса, санитарни възли, съблекални, гараж и технически помещения, реновирана е многофункционалната спортна площадка. Освежени са и терените от парка, на които са поставени спортно-развлекателни съоръжения.

От няколко месеца са монтирани и голяма част от атракционни съоръжения, предстои и монтирането на дългоочакваната ледена пързалка.



От Общината посочват, че инвестицията е за над 700 000 лева за извършените строително-монтажните работи, като вложените средства са за сметка на наема през следващите 10 години. До момента на територията на парка са разкрити над 20 работни места.

Надявам се, че Парк „Студентски" ще стане привлекателно място за шуменци, каза още кметът. Той добави, че предстои да се подменят част от пейките, кошчета и да се залесят нови дървета.