Участието на националистите и фашистите във властта е крайно опасно за нашата родина, каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на митинг събора „Свобода, единство, толерантност“ в село Пристое.

ДПС и ДОСТ отново кръстосаха шпаги на празника на Джебел

Оттук ние трябва да заявим, че няма да го допуснем и ще се борим против това, заяви той и добави:

"Затова днес имаме нужда от още по-голяма сила и единство, за да се борим за нашата кауза в нашата родина и целия регион – толерантност, мир, единство и стабилност и сигурност".

Той посочи, че на парламентарните избори „предатели са си служели с лъжи".

"Принудиха някои наши имами да се занимават с политическа дейност. Резултатът от нея е Волен Сидеров, който пали молитвени килимчета, днес да е на власт. Резултатът е и Валери Симеонов днес да е вицеприемиер и крайните националисти да бъдат във властта", каза Карадайъ.


Той заяви, че ролята на духовните лица е в храма и се обърна към Главното мюфтийство да вземе мерки. "В противен случай ние, мюсюлманите, ще вземем мерки срещу Главното мюфтийство", заяви лидерът на ДПС.

Карадайъ: В ДПС сме истински патриоти

Той бе категоричен, че ДПС не е против Турция. "Ние от ДПС винаги сме отстоявали силната демократична светска република Турция на Кемал Ататюрк да бъде член на ЕС", каза Карадайъ.

Карадайъ припомни, че преди 28 години именно в Пристое е започнал демократичният път на България.

"Организираните протест, които тръгнаха от тук, направиха така, че да падне тоталитарния режим и ние 28 години да живеем в демокрация. Тогава излязохме на мирни протести в името на правата, свободите и културата ни. Срещу нас излязоха танкове и автомати, но не ни спряха, защото ни водеше нашата сила - нашето единство", каза лидерът на Движението.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.