Мрак и зловещи сцени завладяха Първо СУ „Св.Седмочисленици“. Но не като част от криминална хроника, а като урок по английска литература, проведен на езика на Едгар Алан По. Именно сцени от неговото творчество бяха пресъздадени от деветокласниците от профил Природни науки.

Те успяха да се потопят в епохата на американския романтизъм като рецитираха в оригинал най-известното стихотворение на Едгар Алан По - „Гарванът“. 


„Гарванът“ е стихотворение на американския поет и разказвач Едгар Алън По. Публикувано е за пръв път през януари 1845 година и носи на автора си световна слава. Свръхестествената история разказва как в една тъмна нощ безименният разказвач е посетен от мистериозен говорещ гарван, който грачи „Никога вече!“


Младежите разказаха и любопитни факти, доказващи пророческите способности на писателя. Напрежението в залата достигна връхната си точка по време на драматизацията на разказа „Издайническо сърце“. 


Единадесетокласниците от Природоматематическия профил показаха завидно творческо майсторство и идейност по отношение на концепцията рекламните материали, както и изключително добра подготовка по английски език.


Вечерта, посветена на Едгар Алан По се реализира по идея на учителите по английски език Светла Радева и Радомира Маринова.
 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.