На 17 декември се проведе заключителния етап на конкурса “Студент на годината 2018”, организиран от Националното представителство на студентските съвети. Церемонията, която се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, се състоя в Националния дворец на културата.

Преподаватели от Русенския университет преподават рехабилитационно инженерство на колеги в Газа

По време на церемонията бяха наградени 15 изявени студенти от всички области на висшето образование. В категория „Природни науки, математика и информатика“ за Студентна годината беше обявен студента от Русенския университет “Ангел Кънчев” – Слави Георгиев.

Слави Георгиев е магистър в специалност “Математическо моделиране в инженерството”. Завършил е бакалавърска степен в специалност „Финансова математика“ с червена диплома и като първенец на випуска. 


Чуждестранни студенти се запознаха с българските традиции в навечерието на Коледа

Ежегодно публикува доклади в Студентската научна сесия, а в момента работи по статия за публикуване в журнал с импакт-фактор. Има множество отличия от участия в олимпиади по компютърна математика, информатика и финансова математика.

През 2018 г. е награден с грамота за високи постижения и принос в издигането на името и престижа на Русенски университет „Ангел Кънчев“ . В церемонията взе участие и Станимир Бояджиев, Председател на Студентския съвет и член на Изпълнителния съвет на НПСС, който връчи наградата на Студента на годината в категория “Правни науки”.

Русенският университет получи Знак за качество за работата си по програма Еразъм+

Сред специалните гости на събитието бяха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която връчи наградата “Студент на годината”, вицепрезидентът Илияна Йотова, председателят на парламентарната Комисия по образование и науката Милена Дамянова, депутати, представители на изпълнителната власт, на академичната общност и на бизнеса.

Наградите “Студент на годината” се връчват за 12-ти пореден път на най-активните студенти в България. Победителите в различните категории са излъчени от жури, което включва експерти в различните области на образованието, представители на МОН и други министерства, Съвета на ректорите, представителина партньорски НПО организации и представители на бизнеса.

Целта на конкурса е всяка година да бъдат удостоени студенти от различни области на Висшето образование за постигнати от тях значими резултати в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.