Второкласниците от ОУ“Васил Левски“-Разград украсиха коридорите на училището си с ръкописи за Апостола на Свободата. Инициативата е част от събитията, посветени на патронния празник на школото.
110-те деца са избрали дали да посветят на Левски свои думи или да напишат красиво текст, свързан с живота и делото на Дякона. Всеки от ръкописите е залепен на цветен картон – син, зелен, червен, жълт или оранжев – различни за различните паралелки и е поставен в училищния коридор. Тъй като част от децата са написали по 2 листа, ръкописите са общо 180.
Посетителите на училищната сграда виждат първите ръкописни слова за Апостола още с влизането си, над  текстовете в бяло, зелено и червено е и надписът „180 страници за Апостола“.
„Левски е вечният критерий на поколения българи от Освобождението до днес. И до днес почитаме като по-голямо събитие обесването, а не рождението на Левски. Има различни обяснения за това, но най-важното е неговото дело да се пази и помни.“ – казва в един от текстовете Мария от 2“г“ клас.