Ученици от Основно училище "Иван Сергеевич Тургенев" влязоха в ролята на кмет на община Разград и предложиха своите идеи за превръщането на родния си град в едно райско кътче за живеене. Онлайн урокът на петокласниците "Ако бях кмет..." бе по проект Еразъм + "Европа-децата, в страната на чудесата", съобщи класната им ръководителка Айтен Кязимова, цитирана от БТА.

Тя обясни, че по време на дискусията през чистите детски очи са лъснали отдавна наболелите проблеми на града като дупките по пътищата, лошото качество на уличното осветление, липсата на места за отдих и развлечение за деца и възрастни, както и неуместно поставеният цветен надпис на града.

Като проблеми учениците изложили и липсата на звукови сигнали за хората с увреждания и жилища за бездомни. Децата изразили мнение, че кметът не е магьосник и не може с вълшебна пръчка да промени всичко, но заявили, че ако те заемали този пост биха предложили да бъдат засадени повече дръвчета и зеленина в града, биха работили също и за осигуряване на повече работни места. 
БТА