Архиерейският наместник на Разград отец Георги благослови строителните дейности по новият сектор „В“ на стадион „Лудогорец Арена“ преди мача на шампионите с „Пирин“. С букетче здравец и кокичета, потопено в светена вода той напръска официалните лица, които присъстваха на церемонията по първата копка, пожела „клубът и отборът да вървят напред и на носят още много радост на всички нас“.
Изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев обяви, че това е поредната стъпка, с която клубът показва, че проектът „Лудогорец“ се развива с бързи темпове. Кметът на Разград д-р Валентин Василев пък изрази убеждението си, че скоро Разград освен най-красиво играещият и най-успешен отбор ще има най-модерното спортно съоръжение в страната.
Спазена бе още една традиция – удряне на бутилка шампанско в един от багерите, които ще работят по градежа на новата трибуна. Това направиха шефът на директорския борд на „Лудогорец“ Теменуга Газдова и кметът Валентин Василев.
Газдова съобщи, че фирмата, която работи по реконструкцията на сектор „В“ е същата, която изгради и трибуна „Моци“ – „ЕИС – Строителна компания“. Имат опит и по-бързо и качествено ще върви строителството – обясни тя. „Смятаме, че първите мачове от квалификациите на евротурнирите, дай, Боже, да е Шампионска лига, през юни трибуната ще е готова“ – допълни Газдова. Инвестицията в трибуната е 5 700 000 лв. без ДДС, след реконструкцията на нея ще има 3600 седалки. След този етап следва реконструкция на сектор „А“, а последен е секторът за гости, след приключването на цялостната реконструция стадион „Лудогорец Арена“ ще е с вместимост 12 500 места и на него ще могат да се играят срещи от груповата фаза на евротурнирите – изразиха убеденост от ръководството на клуба.