В следствие на пороен дъжд на 16 май на път Разград-Дянково в участък от около 300 м се е получило свличане на наноси от почва от близките обработваеми земи, което усложнява движението на моторните превозни средства. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.
        В началото на днешния ден Община Разград, съвместно с кметство Дянково е предприела мерки за почистването на горепосочения участък. С техника е премахната калната маса от пътя, започнато е и измиването на участъка. На място е концентриран определен брой техника, което налага водачите на МПС да се движат с повишено внимание, тъй като на определени места участъкът е все още хлъзгав.
От ОДМВР-Разград също призовават към повишено внимание от страна на шофьорите по пътя Разград – Дянково. Въпреки предприетите действия по почистване, отстраняване на наносите и опесъчаване, новите валежи отново направиха пътя опасен – уточняват от полицията. Оттам предупреждават водачите на пътни превозни средства за възможни неприятни изненади по посочения пътен участък.