За поредна година на традиционната си ловна вечеринка авджиите от Разградско показаха, че освен да се забавляват, могат и да дарят. Те отвориха сърцата си за благотворителност в подкрепа на кауза на Българския червен кръст.
На тържеството на Ловно-рибарското сдружение „Сокол“-Разград снощи бе събрана близо половината от сумата, необходима за разкриване на социална трапезария за ученици в Разград. Общо 2790 лева получи д-р Милена Кехайова за реализация на инициативата. Тя уточни, че трапезарията ще бъде разкрита в края на годината и в нея ще се хранят 50 деца от социално слаби семейства. В края на вечерта кметът на Разград д-р Валентин Василев призова колегите си по хоби в следващите дни да дарят още, за да се достигне сумата от 7000 лева, която е необходима за разкриването на трапезарията. Семейството на градоначалника се оказа най-големият дарител в кампанията с общо 1000 лева. Василев участва в благотворителен търг за печено прасенце, което бе голямата награда в томбола и бе спечелено от ловец от Девета ловна дружинка в Пороище, той обаче го дари на своята дружинка, която пък взе решение да го предостави за провеждане на търг. В него кметът наддава в конкуренция с дружинките от Ясеновец и Дряновец и с един от спонсорите на томболата Неломил Иванов, но те се оттеглиха, когато цената стигна 600 лева. Василев обяви, че съпругата му д-р Елена Василева също дарява за каузата 400 лева.
Освен кмета на Разград гости на вечеринката на ловците бяха директорите на ДГС-Разград и ДГС-Сеслав Пламен Колев и Тони Димитров. В музикалната програма участва танцов клуб „Фламинго“-Русе.
Вечеринката започна с кратък отчет на отминалата ловна година  от председателя на ЛРС“Сокол“ Пенчо Пенчев, който връчи грамоти на отличниците – най-активната ловна дружинка в ловностопанските мероприятия е дружинката във Веселина, с най-много убит вреден дивеч е дружинката в Сейдол, а с най-много убити диви прасета – дружинката в Побит камък.

През миналата година ловците от ЛРС“Сокол“-Разград за участвали в 462 групови ловни излета за диви свине, 87 за хищници и 30 за местен древен дивеч – отчете Пенчев. Отстрелът на диви свине е с 40% над планираното – 287 при предвидени 205. С най-много отстреляни диви свине е дружинката в Побит камък – 29, дружинките в Пороище и Ясеновец са с 20, а Самуил – с 18. От един ловен излет рекордът е на Побит камък – 9 диви свине. С 24% повече спрямо предходната година е отстреляният вреден дивеч – лисици и чакали – 1289. В тази класация на първо място е дружинката в Сейдол – със 128 броя лисици и чакали, Лозница – със 119, Цар Калоян – със 108. През годината са разселени над 3000 фазани и яребици.