Единият от поляците, задържани на 18 юни заради побой над български гражданин в Цар Калоян, е на 17 години. Това стана ясно от информацията на ОДМВР-Разград, разпространена днес.

Поляци пребиха служител на бензиностанция заради забележка (ВИДЕО)

Според нея сигнал за инцидента е получен около 12 часа на 18 юни на тел.112. Полски автобус спрял на бензиностанция в град Цар Калоян. Двама от пътниците – на 25 години и на 17 години, употребили алкохол, влезли в разправия с 36-годишен мъж от Цар Калоян и му нанесли побой. Пострадалият е откаран в МБАЛ-Разград с фрактура на носа и охлузни рани по лицето. След оказаната медицинска помощ е освободен за домашно лечение. Сбиването е станало заради това, че единият поляк е управлявал детско колело, оставено в района на бензиностанцията.

По случая е образувано бързо производство за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди. Поляците са задържани за 24 часа, дали тя ще бъде удължена с прокурорско разпореждане на 72 часа и дали след това ще бъде внесено искане в Районен съд-Разград за постоянна мярка, ще стане ясно следобед – съобщиха от Районна прокуратура.