Въжета, рамка или зеленина пред Дома на културата?
77322

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Въжета, рамка или зеленина пред Дома на културата?
  • Въжета, рамка или зеленина пред Дома на културата?

Трима финалисти са излъчени от журито на конкурса за реновиране на  пространството пред Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив. Това съобщи в ефира на Дарик директорът на One Arhitecture Week Любомир Георгиев, организатор на конкурса.

Идеята на „Ателие 3“ е да изградят мрежа от метални въжета с окачени осветителни тела, комбинирана с градски мебели. Проектът на Мирослав Илиев, Доника Георгиева, Георги Кунчев и Десислава Ковачева представлява градска дневна е син цвят.

От „Саймън Гил“ залагат на квадратна визия за новия площад на ул. „Гладстон“.  Творческото решение на екипът на Саймън Гилл, Христина Христова и Саша Регоршек се изразява в поставянето на символична рамка, в която елегантно се разпределят пейки, водни елементи и зеленина.

Сред финалистите за обновяване на площада пред бившия Синдикален дом е и проектът на  Петър Попдимитров от „П + архитекти“, който залага на повече зелени пространства.



Проектите на финалистите ще  бъдат представени в изложба в Дома на културата от 14 до 30 януари. Освен това, там ще могат да се видят и още пет от 19-те проекта, участвали в конкурса. Победителят ще бъде избран в началото на февруари от Общинския съвет, като се отчете позицията на журито и гражданите.

Община Пловдив отпуска 100 хиляди лева за конкурса.