Донаборници за задочно обучение ще приема за първи път тази година Пловдивският университет „Паисий Хилендарски”. Досега момчетата, които не са отбили военна служба, можеха да кандидатстват само за отпуснатите места в редовно обучение, заявиха от „Учебен отдел”.

Изискването донаборниците да се приемат за студенти само в редовно обучение отпада в Закона за отбраната и въоръжените сили от 1 януари 2008 г., когато армията ни става професионална.

ПУ „Паисий Хилендарски” няма да въвежда единен приемен изпит – тест с обща част и модули по избор, нито ще променя досегашната си форма на кандидатстване по отделните предмети, казаха още от Университета.

Предварителните кандидат-студентски изпити ще се проведат в началото на юни, като оценката от тях ще важи за кандидат-студентската кампания за учебната 2007/2008 г. 

Документите за допускане на предварителен изпит са молба, копие от личната карта и внесена държавна такса за всеки изпит от 15 лева.

Първият изпит е по биология на 2 юни 2007 г. Предварителните изпити по български език, история на България, българска литература, английски език, химия, математика и информатика са насрочени последователно в дните от 3 до 8 юни.

Кандидат-студентите, които искат да се явят на тях, могат да подават документи в Университетския информационен център от 19 март до 23 май, информират още от „Учебен отдел” на Пловдивския университет.