Нели Попова
96639

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Нели Попова
  • Нели Попова
Изкуството е духовността на една нация. Музиката е отражение на действителността. С нея могат да се изразят много повече вълнения, чувства, картини и образи и затова е казано, че там, където свършват думите, започва музиката...и тя е безкрайна!

Това заяви в интервю за Дарик директорът на НУМТИ „Добрин Петков“ в Пловдив Нели Попова-Коева.   
 

Пролетен концерт, но не на ученици, а на преподаватели, ще отбележи 95-тата годишнина от рождението на големия български диригент и музикант Добрин Петков- патрон на Пловдивското музикално училище. 
 


Концертът стана много хубава традиция. Целта е да се покаже на учениците и техните родители, че и преподавателите са свирещи и практикуващи музиканти.


Интересно е, че за концерта изпълнителите – учители се комбинират в различни състави- дуа, триа и т.н., което говори за много добрата работа в екип
“, коментира Нели Попова-Коева.
 
Цялата 2018-та година в училището минава под егидата на честванията за годишнината на Добрин Петков. 
 
На концерта, който ще се състои на 20 март, почитателите на класическата музика ще чуят творби от Дебюси, Шопен, Бетховен, Брамс, Григ, Желенски, Виенявски и Камий Сен-Санс в изпълнение на Боримира Стоянова, Валентина Тенчева, Велко Георгиев, Георги Гаджев, Елена Велчева, д-р Злателина Коларова, Ирен Капеловска, Йорданка Иванова, Костадин Динков, Марияна Колева, Матеуш Тенев, д-р Милена Вълчева, Нина Сталев.
 
Цялото интервю с Нели Попова-Коева можете да чуете в звуковия файл.