Момче от Пазарджик се яви на изпитите по английски на Кеймбридж за деца
101888

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Момче от Пазарджик се яви на изпитите по английски на Кеймбридж за деца
  • Момче от Пазарджик се яви на изпитите по английски на Кеймбридж за деца
10-годишно момче от Пазарджик се яви на най-високото ниво на изпитите по английски език на Кеймбридж за деца - YLE Flyers.

7-годишно българче с купа и златен медал от "Метаматика без граници"

Малчуганът е отишъл на препитването по свое собствено желание и по препоръка на преподавателите си, които преценяват, че той е много по-подготвен от връстниците си. Те са убедени, че оценката му ще е силна, когато излязат резултатите, очакват да видят само дали се е справил без грешка.

Гордост: 5 медала за наши ученици от олимпиада по физика в Рига

Те ще са готови идния месец, защото оценяването става в Англия. Изпитът е изключително тежък - трае цял ден. Провежда се на три етапа, като последният е с 50 въпроса като тези в Националното външно оценяване, но трябва да се решат само за 40 минути.

Българче нарисува най-красивата рисунка в света (ВИДЕО)

Третокласникът Йордан Иванов се проявява като феноменално дете още от тригодишен. Тогава проговаря и на английски, а скоро майка му Гергана осъзнава, че той и разбира смисъла на изречените чуждоезични фрази. На 6 го записва като слушател в местна школа, а щом научава английската азбука, момчето бързо свиква и да пише правилно на езика на Шекспир.


Има многостранни интереси. Играе в местна театрална школа, която има вече две много успешни постановки, с които гостува в различни градове, прави невероятни портрети дори само с графитен молив. Ходи на уроци по фехтовка два пъти седмично.

Българи грабнаха наградата за бизнес на кралица Елизабет II: Домът за нас е България

Прави с лекота любими анимационни герои от пластелин - едно към едно като тези от телевизионния екран. Майката скромно казва, че първите си успехи Дани дължи най-вече на себе си, както и на своите преподаватели.

Тя и съпругът й само правят всичко възможно да му осигурят занимания при специалисти, но всички са изцяло по негово желание.

Чуйте повече в звуковия файл: