По три кюфтета с маринован сос, гарнитура от ориз и портокал за десерт получиха за обяд 220 жители на район „Източен“, след като отец Ангел от църквата „Свети Пророк Илия“ извърши водосвет и откри социалната трапезария в СОУ „Симон Боливар“.

„360 социално слаби наши съграждани ще получават  топъл обяд в продължение на 75 работни дни, смятано от днес, в разкритите две социални трапезарии на територията на района“, посочи кметът на „Източен“ Николай Чунчуков, който дойде за откриването на трапезарията в „Симон Боливар“ заедно със своите заместници Емил Начев и Милка Тодорова –Добрикова.

Той изрази надеждата си, че и тази зима ще се запази традицията за качествена храна, но призова хората да сигнализират, ако имат забележки.

„Благодарение на Община Пловдив осигурява до началото на април топла храна за 2060 души в 11 социални трапезарии в целия град. Основният критерий, по който районните администрации избраха кой да ползва услугата, е доходът“, отбеляза заместник-кметът на Пловдив по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков, който бе специален гост за откриването на трапезарията.



Цената за обяд на един човек е 1,80 лв., като целта е да се помогне на най-нуждаещите се през зимния сезон, когато сметките за отопление и лекарства нарастват. За нормалната работа на трапезариите от бюджета на общината са заделени близо 280 хил. лв.