Областният управител на Плевен Илиян Йончев се запозна със състоянието на ул."Никола Вапцаров" в село Черковица, община Никопол. Вследствие на проливния дъжд изцяло е разрушена настилката от асфалтобетон. Образували са се дупки и ровини с дълбочина до 80 см. Изнесените от водата асфалт и трошен камък са задръстили водостока в началото на улицата. Според изчисленията на специалистите повредената настилка е 2160 кв.м.

Дългата около километър и доста широка за мащабите на населеното място улица е напълно унищожена. Хората споделиха, че епицентъра на дъжда в неделната вечер очевидно е бил в този участък на селото, защото на други места няма сериозни поражения. Тук обаче водата, достигнала повече от метър, се е стичала с огромна бързина. Улицата не е много стръмна, но към нея се вливат и дъждовните води от близките зелени площи на близкото село Сомовит.

Предстои община Никопол да изготви проект за възстановяване на улица „Никола Вапцаров". Специалистите препоръчаха новата настилка да бъде от армиран бетон, като се предвиди и подходяща система за отводняване. Предложението бе одобрено от областния управител Илиян Йончев и кмета на Никопол Емил Бебенов. Те ще настояват за бърза реакция от страна на държавата за решаване на проблема.