Възстановяват над 2000 кв.м настилка в никополско село
Възстановяват над 2000 кв.м настилка в никополско село / obl.admin.pl

Областният управител на Плевен Илиян Йончев се запозна със състоянието на ул."Никола Вапцаров" в село Черковица, община Никопол. Вследствие на проливния дъжд изцяло е разрушена настилката от асфалтобетон. Образували са се дупки и ровини с дълбочина до 80 см. Изнесените от водата асфалт и трошен камък са задръстили водостока в началото на улицата. Според изчисленията на специалистите повредената настилка е 2160 кв.м.

Възстановяват над 2000 квм настилка в никополско село
netinfo

Дългата около километър и доста широка за мащабите на населеното място улица е напълно унищожена. Хората споделиха, че епицентъра на дъжда в неделната вечер очевидно е бил в този участък на селото, защото на други места няма сериозни поражения. Тук обаче водата, достигнала повече от метър, се е стичала с огромна бързина. Улицата не е много стръмна, но към нея се вливат и дъждовните води от близките зелени площи на близкото село Сомовит.

Възстановяват над 2000 квм настилка в никополско село
netinfo

Предстои община Никопол да изготви проект за възстановяване на улица „Никола Вапцаров". Специалистите препоръчаха новата настилка да бъде от армиран бетон, като се предвиди и подходяща система за отводняване. Предложението бе одобрено от областния управител Илиян Йончев и кмета на Никопол Емил Бебенов. Те ще настояват за бърза реакция от страна на държавата за решаване на проблема.