По повод на 65-годишнината на Регионалната библиотека "Христо Смирненски" в Плевен излезе от печат ценна книга за читателите и изследователите от близо 200 страници - "Библиографски указател". Това съобщи директорът Аня Михова, цитиран от БТА.

Регионалната библиотека "Христо Смирненски" в Плевен отбелязва 65-годишнина

В книгата са отразени промените в дейността след влизането на културния институт в новата сграда, специално построена за библиотеката. Новите системи и технологии промениха коренно вида и съдържанието на библиотечната работа, обслужването на читателите, и това се вижда от издадения от нас справочник, заяви Михова.

Двуезичен спектакъл за четенето и забавлението представя Регионалната библиотека в Плевен

Осигурили сме уютни помещения за дълбоко ретроспективно проучване на източниците с изследователска цел, за сърфиране в интернет, за слушане на музика, за съхранение на фонда, допълни тя.


По думите й, от указателя се вижда новият етап в развитието на библиотеката, който е белязан с усвояване на нови проекти. "Програмите "Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност" и "Глобални библиотеки - България" ни дават възможност на проектен принцип да попълваме фондовете, както и за дигитализацията им:", поясни Михова.

Георг Спартански: 24 май е принос в световната история и културната съкровищница-трябва да сме горди!

В книгата 10 страници са отделени за даренията и дарителите на библиотеката през този период. Библиографският указател "65 години Регионална библиотека "Христо Смирненски" е издаден с финансовата подкрепа на община Плевен.

По повод на годишнината днес в библиотеката е обявен Ден на отворените врати.
БТА