"Сега Костика е по-жив от вчера и от когато и да било чрез стотиците скулптури и картини, чрез своето творчество на гражданин със самочувствие и чувство за дълг".Това каза уредникът в Арт център - Плевен Светла Тончева преди кметът на Плевен Георг Спартански да открие изложбата в памет на скулптора Константин Симеонов-Костика, който си отиде от този свят на 25-ти март.   

"Тази изложба, която трябваше да бъде открита с много усмивка и радост е една тъжна изложба, защото картините и пластиките на Костика са тук, но го няма авторът. Костика работи скромно, всеотдайно, с жар и плам като истински творец и показа своето отношение към обективната действителност, пречупено през обективното му усещане за нещата. Той ще остане много дълго във времето - докато има хора, които изпитват необходимост от това изкуство".

Това каза кметът на Плевен Георг Спартански при откриването на изложбата в памет на плевенския скулптор, когото всички познават като Костика. Изложбата беше планирана месеци преди кончината на твореца.