Общинският съвет на 19 март ще обсъди за втори път проект, предложен от кмета Георг Спартански, за сборен общински Бюджет за 2020 година, съобщиха от Общински съвет.

Общински съвет-Плевен се закле повторно, но не избра свой председател

Новото разглеждане на документа се налага, след като направените промени в него от февруари т.г. са нелегитимни по закон при влезлите в сила две решения - на Върховния административен съд и на Общинската избирателна комисия /ОбИК/, за промени в състава на Общинския съвет.

Междувременно съветниците от ГЕРБ излязоха с декларация, в която се отказаха от своите предишни предложения за промени в Бюджет 2020 и призоваха всички групи съветници, с оглед извънредната обстановка в страната, да подкрепят предложението на кмета.

Орязват със 70 хил. лв. субсидията за театъра в Плевен

Общинският съвет утре ще обсъди общо 18 предложения. Едно от тях е избор на временно изпълняващ длъжността кмет на кметство Бохот. Причината е решение ОбИК от 28 февруари, с което правомощията на кмета на кметството Бойка Пъшева са прекратени предсрочно. Съгласно закона при такъв случай съветът избира временно изпълняващ длъжността до полагане клетва от новоизбран кмет на населеното място.


С оглед опазване здравето на всеки от участниците в заседанието утре ще бъдат приложени строги противоепидемични мерки в зала "Гена Димитрова".