/ Община Плевен
Общинският съвет на 19 март ще обсъди за втори път проект, предложен от кмета Георг Спартански, за сборен общински Бюджет за 2020 година, съобщиха от Общински съвет.

Общински съвет-Плевен се закле повторно, но не избра свой председател

Новото разглеждане на документа се налага, след като направените промени в него от февруари т.г. са нелегитимни по закон при влезлите в сила две решения - на Върховния административен съд и на Общинската избирателна комисия /ОбИК/, за промени в състава на Общинския съвет.

Междувременно съветниците от ГЕРБ излязоха с декларация, в която се отказаха от своите предишни предложения за промени в Бюджет 2020 и призоваха всички групи съветници, с оглед извънредната обстановка в страната, да подкрепят предложението на кмета.

Орязват със 70 хил. лв. субсидията за театъра в Плевен

Общинският съвет утре ще обсъди общо 18 предложения. Едно от тях е избор на временно изпълняващ длъжността кмет на кметство Бохот. Причината е решение ОбИК от 28 февруари, с което правомощията на кмета на кметството Бойка Пъшева са прекратени предсрочно. Съгласно закона при такъв случай съветът избира временно изпълняващ длъжността до полагане клетва от новоизбран кмет на населеното място.

С оглед опазване здравето на всеки от участниците в заседанието утре ще бъдат приложени строги противоепидемични мерки в зала "Гена Димитрова".