Екипът на Архитектурно студио „Артсинхрон” София, ангажиран от Община Левски да подготви

проекта за музей „Георги Парцалев, представи пред жителите на град Левски своето архитектурно решение за изграждане на музей в центъра на град Левски.

Кметът на Община Левски Любка Александрова представи екипа и проследи пътя, по който е взето решение за идейно проектиране и изграждане на музей  „Георги Парцалев”. Паметта за големия български артист живее в родния му град и той носи привилегията и отговорността да я съхрани, като културно национално богатство. Идеята е да се направи голям културен център на град Левски, който да носи името на Георги Парцалев и да обединява читалище Парцалев, летен театър и музей.

Архитектите Хари Караламбев и Мери Клинчева от  студио „Артсинхрон” и  Даниела Тодорова представител на  скулптура Тодор Тодоров показаха проекта на музей „Георги Парцалев”, неговия три де модел ,представиха своята концепция и параметри на проекта.

С огромно уважение към човека и актьора Георги Парцалев , отговорност и желание да овековечат това ,което е оставил за поколенията е работил екипа.Създаден е интересен синтез със скулптура на Георги Парцалев, който деликатно ,се появява в стената. Не леката задача да създаде образа на деликатния човек и велик актьор има скулпторът с множество наши и международни отличия Тодор Тодоров.
Проектът на сградата е с два обема – музей и интегрирана художествена галерия и ще се отличава архитектурно отвън и отвътре с модерен и артистичен вид, за да бъде усетен духът на Парцалев и величието на неговото човешко и артистично присъствие.