Майстори на мекици и други тестени изделия от 11 населени места в община Кърджали събра Празникът на мекицата в село Енчец. Той се провежда за втора поредна година и е организиран от ръководството на ДГ „Снежанка” в селото. Гост на празника беше кметът на Кърджали Хасан Азис, който демонстрира пред участниците своите умения за пържене на мекици в двора на детското заведение. 

Освен кърджалийският градоначалник, гости на тържеството бяха заместник-областният управител Севда Камбурова, председателят на Ротари клуб в Кърджали Бахар Палова, кметове на 11 населени места в района на село Енчец, директори на детски  градини от Кърджали и околните села.     

В двора на детската градина бяха разположени маси-щандове с изложени мекици и други тестени вкусотии, изработени от сръчните ръце на домакини от 11 села в района на Енчец.

Участниците в Празника на  мекицата бяха поздравени от заместник-областния управител Севда Камбурова и кметът инж. Хасан Азис. Последваха чудесните танцови композиции на децата от Детска градина „Снежанка” и тановия състав при Народно читалище „Изгрев”. Като награда децата получиха награда от кмета  инж. Хасан Азис – детски строители и книжки.