Омбудсманът на Община Кюстендил Васил Иванов ще отправи питане до пленума на Висшия съдебен съвет, по повод отказа на Главния прокурор да признае за почивен ден, за Окръжна и Районна прокуратури в Кюстендил, празника на общината- 21 март.

“Получих от Инспекцията по труда отговори на 3 от моите 4 сигнала до тях, във връзка с работещи служители на празника Кюстендилска пролет. Банка ДСК е изплатила допълнителни възнаграждения на служителите си, които не бяха пуснати да почиват на 21 март. Окръжна и Районна прокуратури  са се позовали на становище на Главния прокурор, който счита, че това не касае съдебната власт. Не може съда да почива, а прокуратурата не, ще питам пленума на ВСС, за да си уеднаквят позициите”, заяви Васил Иванов. Общественият защитник все още очаква отговор от Инспекцията по труда за проверката в ТД на НАП- Кюстендил.

Васил Иванов даде и друг пример, работодател, който е пожелал анонимност, е споделил с него, че работниците му сами избрали да работят срещу допълнително възнаграждение, вместо да почиват на празника на общината.
  
Дарик- Кюстендил